Måndag - Torsdag: 8 - 18, Fredag: 8 - 17, Lördag: 10 - 13, Söndag: STÄNGT 0176 - 16306

Tips

Här ger vi dig lite olika tips som är värda att tänka på.

SMÖRJ DINA LÅS
Detta är något vi rekommenderar att man gör ca 2-3 gånger/år. En viktig sak att tänka på är att man ska smörja cylinderlås, men absolut INTE tillhållarlås (typ polislås). De låsen ska istället rengöras om de börjar kärva. En annan viktig sak är att man inte använder sig utav exempelvis 5-56, WD-40 med flera. De förstör mer än vad de hjälper. Man ska använda teflonbaserad låsspray, inget annat. Smörj gärna dina gångjärn, hänglås m.m. också med denna spray.

 

SÄKERHETSBESIKTIGA DIN BOSTAD
Även om du precis har köpt en ny bostad, eller om du har bott i den ett tag, så kan det vara värt att göra en säkerhetsbesiktning av dina lås. Detta då det inte är säkert att du har godkända lås enligt försäkringsbolaget eller att du har tillgång till alla nycklar som finns. Till att börja med så bör du kontakta ditt eget försäkringsbolag och kolla vad just de har för särskilda krav på dina lås. Tänk även på att många inbrott sker via fönster och altandörrar, allra helst på de platser som ligger undanskymt och i mörker. Vi kan hjälpa dig genom att göra en säkerhetsbesiktning åt dig och lämna pris på vad det kostar att uppgradera dina lås.

 

BRA ATT VETA OM KLASSER PÅ HÄNGLÅS
Behöver du ett godkänt hänglås men vet inte vilken klass du ska ha? Då kan du lära dig mer om de lika klasserna på hänglås genom att klicka här.

SVÅRT ATT LÅSA?
Om du har svårt att låsa eller låsa upp ditt lås, testa hur det fungerar när dörren står i öppet läge. Om det fungerar bra på detta sätt så har din dörr troligtvis ”hängt sig”, dvs. den har blivit sned. Då behöver den eller slutblecket (det som sitter i karmen) justeras i höjdled. Testa även med någon annan nyckel (om du har fler). Ibland kan det hända att det bara är en viss nyckel som är sliten och inte låset.

 

BESTÄLLNING AV LÅS
Ska du köpa nytt lås? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan du besöker oss. Läs mer genom att klicka här. Tänk även på att ta foton av exempelvis din dörr, så att vi lättare kan avgöra vilka delar du behöver köpa av oss. Vill du även lära dig mer om vad de olika delarna på ett låshus kallas så kan du klicka här.

 

BESTÄLLNING AV SPANJOLETT
Behöver du en ny spanjolett till din altandörr? Då kan du själv mäta din spanjolett. Ladda ner ett beställningsformulär genom att klicka här. Skriv ut detta formulär och fyll i de mått som behövs, sedan kan du antingen maila in detta till oss eller lämna in det i butiken, så beställer vi en ny spanjolett åt dig.